Inred med färg och tapet

En vacker tapet kan göra de flesta rum mer intressanta och få dem att kännas antingen små och mysiga eller stora och rymliga beroende på färgskalan. När du ska välja tapet har Familjetapeter många tapeter i olika färger att välja mellan, både tapeter med motiv och enfärgade tapeter som går att måla om. De sorterar även sina tapeter efter olika konstinriktningar som till exempel art déco, retro, eller engelska tapeter så att det blir enkelt att hitta rätt stil till ett rum.

Strukturtapet ger spännande kontrast

En strukturtapet har präglade reliefmönster som ger liv och rörelse till ett rum. Strukturtapeter finns i en rad olika färger men går även att måla om själv. Att kombinera en strukturtapet med en träpanel ger ett väldigt elegant intryck som skänker en gammaldags charm åt ett rum. Vill man ha tips och idéer finns det många inredningstips att hämta i olika inredningsmagasin och på nätet.

Använd rätt utrustning vid målande

Målandet är ett yrke i byggbranschen där det oftast fortfarande används traditionella redskap som målarpensel och roller, men målarmaskiner som sprejmålar väggarna finns att köpa på de flesta byggvaruhus. När man målar och tapetserar är det viktigt att tänka på säkerheten och ergonomin. Beroende på vilken färg som används ska ansiktsmask användas och används en målarmaskin är det bra att skydda dig själv och resten av rummet med en målaroverall och byggplast så att färgen inte hamnar fel. Att måla kan också vara ansträngande för kroppen om man inte är van vid att göra det. Att måla, oavsett om man målar för hand eller använder en målarmaskin, anstränger axlarna eftersom samma monotona rörelse utförs om och om igen. Både färgen i sig och användandet av skyddsmask är dessutom ansträngande för andningen och kan orsaka yrsel. Här rekommenderas regelbundna pauser och frisk luft så att målarprojektet kan avslutas i tid, för det finns ju ingenting tristare än ett oavslutat målarprojekt.

Leave a Reply

mts_best